http://www.fiatdily.cz díly na Fiaty a Alfy Romeo
Technické fórum

FIAT Marea Fan Club

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Zápach (dokonce smrad :)) z větráku
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra FIAT Marea Fan Club -> Ostatní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
tekila
Člen klubu
Člen klubu

Registrace: 19.6. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 27, 2006 6:58 am    Předmět: Zápach (dokonce smrad :)) z větráku Citovat

Zničehonic, ze dne na den mi začal jít strašnej smrad z větráku. Když jsem zapl klimu, tak šel vzduch čistý. Po několika minutách, už zápach polevoval. Kamarád mi říkal, že je nutné asi dvě, tři minuty před každým dojezdem vypnout klimu, aby se odpařil nebo vytekl nějaký kondenzát. Jinak, že se to tam hromadí a časem zatuchne. Myslíte, že je to možné? Děláte to? Díky za radu.
MilMoni
Člen klubu
Člen klubu

Registrace: 5.12. 2005

PříspěvekZaslal: út červen 27, 2006 7:06 am    Předmět: Citovat

Ano popisoval to Adyn, než Marejku uložím v garage vypnu klimu a pustím topení na HI. Cool Cool Cool
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ZdenyT
Člen klubu
Člen klubu

Registrace: 17.6. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 27, 2006 9:16 pm    Předmět: Citovat

Taky je potřeba časem systém ventilace nechat vyčistit. Klimu ti vydezinfikují buď v servise cca 500kč, nebo to můžeš i zkusit sám pomocí nějakého prostředku na čištění klimatizace. Třeba tady něco mají.

Naposledy upravil ZdenyT dne út červen 27, 2006 9:20 pm, celkově upraveno 1 krát.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
kralda
Člen klubu
Člen klubu

Registrace: 13.4. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 27, 2006 9:19 pm    Předmět: smrad Citovat

Topení sice nezapínám na Hi, ale vždy před cílem cesty klimu vypnu a nechám ji vydýchat. Prostě jen vypnu klimu jinak vše zůstává. Nastavená teplota i ventilátor na auto.
tekila
Člen klubu
Člen klubu

Registrace: 19.6. 2006

PříspěvekZaslal: st červen 28, 2006 6:51 am    Předmět: Citovat

Díky za rady, už to asi vyfunělo, zase bez zápachu. A klimu budu před dojezdem vypínat. Rady k nezaplacení, taky by to mohli do manuálu napsat Smile
Adyn
Člen klubu
Člen klubu

Registrace: 7.12. 2005

PříspěvekZaslal: st červen 28, 2006 8:34 am    Předmět: Citovat

To zapínání topení na HI je vcelku zbytečné - jak jsem již dříve popisoval. Výměník topení je až za výměníkem klimy...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
hooopy
Člen klubu
Člen klubu

Registrace: 19.5. 2006

PříspěvekZaslal: po srpen 07, 2006 11:15 am    Předmět: Citovat

ako vlastne fungure ten cistic klimatizacie? aj ja mam problem so zapachom s klimi ked ju vypnem.. pokial chladi je to v pohode..ale akonahle zapnem vetrak bez klimy.. je to strasne.. akasi zatuchlina ide s vetraku.....a neviem sa toho zbavit.. klima bola cistena pred mesiacom... komplet... plus plnenie...
Petanek
Člen klubu
Člen klubu

Registrace: 12.12. 2005

PříspěvekZaslal: út srpen 08, 2006 2:53 pm    Předmět: Citovat

Já jsem měl klimu asi zaprasenou hodně, po dezinfekci to brzy začalo znovu smrdět. Už jsem to čistil 3x a zdá se, že jsem konečně vyhrál. Smysl té dezinfekce je dostatat k výparníku (ochlazovači vzduchu, na kterém se sráží vlhkost a následně šíří bakterie a plísně) dezinfekční prostředek. Způsobu je více a jsou tady někde popsány. Teď to budu dělat pravidelně a nebudu čekat, až se to tam zase pomnoží. Však to znáte, jak něco není pravidelně... Petr
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Forest
Guvernér
Guvernér

Registrace: 8.12. 2005

PříspěvekZaslal: čt srpen 10, 2006 7:41 pm    Předmět: Citovat

Petanek napsal:
Já jsem měl klimu asi zaprasenou hodně, po dezinfekci to brzy začalo znovu smrdět. Už jsem to čistil 3x a zdá se, že jsem konečně vyhrál. Smysl té dezinfekce je dostatat k výparníku (ochlazovači vzduchu, na kterém se sráží vlhkost a následně šíří bakterie a plísně) dezinfekční prostředek. Způsobu je více a jsou tady někde popsány. Teď to budu dělat pravidelně a nebudu čekat, až se to tam zase pomnoží. Však to znáte, jak něco není pravidelně... Petr

To si čistíč sám? Dnes jsem taky byl v klima servisu,ale zatím nevím???
matey
Člen klubu
Člen klubu

Registrace: 19.11. 2005

PříspěvekZaslal: pá srpen 11, 2006 5:14 am    Předmět: Citovat

Řídím se už rok podle Adynovy rady (poprvé publikované ještě na starém fóru) a no problem....nesmrdí Wink
Petanek
Člen klubu
Člen klubu

PříspěvekZaslal: pá srpen 11, 2006 10:22 am    Předmět: Citovat

Čistím to sám. V AZ Color v Náchodě jsem koupil takovou pěnu ve spreji za 300 kaček. V plastovém vedení vzduchu za ventilátorem jsem udělal malou dirku a tou jsem prostrčil hadičku a obsah spreje tam vystříkal. Zdá se mi lepší sřtíkat za ventilátor, než před něj. Dírku jsem zalepil izolepou. Jo a Foreste, ten benzín mi už v autě nesmrdí. Byl odpojený ventil odvětrání nádrže v pravém předním nadkolí (podběhu). Jen nevím, jestli byl odpojený náhodou, nebo úmyslně. Uvidím (nebo ucítím), až se oteplí a pojedu někam dál. Petr
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Adyn
Člen klubu
Člen klubu

Registrace: 7.12. 2005

PříspěvekZaslal: pá srpen 11, 2006 10:49 am    Předmět: Citovat

Myslím, že jednodušší než vrtat dírku je vyndat ten ventilátor. Je nasazen bajonetem a zajištěn jedním šroubkem.
Fakt je to jednoduchý - povolíš jeden šroubek, větrákem pootočíš a je venku. A pak můžeš hadičku se sprejem přímo i směrovat k výměníku aby ti vyšplíchala všecko co má.
Petanek
Člen klubu
Člen klubu

PříspěvekZaslal: pá srpen 11, 2006 10:58 am    Předmět: Citovat

I tento postup jsem zkoušel. Ale přijdeš o tu výhodu stříkat a zároveň foukat. Proud vzduchu zanese pěnu nebo aerosol i tam, kam bys jinak nenastříkal. Petr
hooopy
Člen klubu
Člen klubu

Registrace: 19.5. 2006

PříspěvekZaslal: pá srpen 11, 2006 4:03 pm    Předmět: Citovat

a ako sa dostanem k vymeniku od spolujazdca?
zdenal
Člen klubu
Člen klubu

Registrace: 16.4. 2006

PříspěvekZaslal: pá srpen 11, 2006 4:28 pm    Předmět: Citovat

Čauky , dnes jsem koupil clim pur od Valea za 262Kč v autodito ve Světlé nad Sáz. a v návodu pro čištění klimy je toto : 1. vyjmout a vyhodit starý filtr. 2. zapnout ventilátor na chlad a maximum a celý spray vystříkat do přívodu vzduchu 3. vypnout ventilátor a nechat deset min. působit. 4. zapnout na dalších deset min. ventilátor. 5. vypnout ventilátor a nasadit nový pylový filtr. Teprve to půjdu vyzkoušet, ale myslím si že by to ten zapnutý ventilátor po vstříknutí čističe měl přes výparník prohnat a ty ošklivé bakterie zničit. Zdenal.. Wink Wink Very Happy Very Happy
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra FIAT Marea Fan Club -> Ostatní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejít na: